В анексованому Росією Сімферополі співробітники ФСБ затримали кримського татарина Бєляла Аділова.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

За словами очевидців, люди в масках завели його в мікроавтобус та повезли у невідомому напрямку. Перед цим спецпризначенці помітили, як перехожий знімає все на камеру, тому одразу вибили у нього з рук телефон.

Правозахисники заявляють, що вдалося встановити місцезнаходження кримчанина – його утримують у відділенні Слідчого комітету, аргументуючи це тим, що він нібито "застосував насильство до представника влади".

Адвокат Еміль Курбедінов додав, що раніше Аділова кілька разів викликали на допит, але він не приходив, вимагаючи офіційної повістки.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Юрист вважає цей інцидент викраденням, а не затриманням, вказуючи на очевидні деталі: нападники не пояснили причин та не представилися, намагалися перешкодити очевидцю зняти докази злочину.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що окупаційна "влада" Криму знайшла новий спосіб розправитися із кримськими татарами, які не вважають півострів російським – їх масово відправляють до психіатричних лікарень.