У Харкові водному з покинутих будинків місцеві мешканці знайшли саморобну вибухівку, яка була захована серед сміття.

Про це повідомили у прес-службі Нацполіції.

Інцидент стався 17 квітня. Свідок повідомив правоохоронців, що на вулиці Академіка Карпінського у старому будинку знайшов підозрілі предмети.

Фото: hk.npu.gov.ua

"За результатами огляду місця події, правоохоронці виявили 6 мішків пожежного сміття, з якого вилучено два пакети саморобної вибухової речовини на основі димного пороху і тирси магнію загальною масою близько 400 грам, порошкоподібний магній, саморобні петарди для страйкболу, обігравши заготовки під саморобні сигнальні міни, внутрішні частини сигнальних мін типу "СМ" і корпус аналогічної сигнальної міни", - розповіли правоохоронці.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Усі вилучені предмети відправили на експертизу. Поліцейські вивчають усі подробиці інциденту та з'ясовують, кому належить вибухівка.

Як повідомляв раніше інформаційний портал "Знай.ua", на Київщині правоохоронці затримали громадянина Росії, якого підозрюють у підготовці терактів та диверсій. Чоловік ховав удома вибухівку та наркотики.