Співробітники Служби безпеки України затримали головного підозрюваного у справі про розкрадання грошей Нацбанку України. "Керівником" схеми був олігарх-втікач Сергій Курченко.

Про це повідомляє прес-центр СБУ. Правоохоронці в ході наслідку з'ясували, що затриманий придбав підставну компанію за вказівкою Курченка.

"Через ряд фінансових операцій протягом 2012-2013 року за допомогою цієї комерційної структури учасники угруповання на чолі з Курченко заволоділи майже 800 мільйонами гривень Нацбанку України", - розповіли деталі справи в СБУ

Співробітники спецслужб встановили, що чоловік ховається від правосуддя в одному з дачних будинків в Охтирському районі Сумської області. Тут він і попався в руки правоохоронців.

Затриманому повідомили про підозру і доставили його до Києва. Суд обере йому запобіжний захід. Курченко оголошений в розшук. Його звинувачують в організації схем з ухилення від сплати податків при імпорті в Україну нафтопродуктів.

Популярні новини зараз
Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, НАБУ затримало ек-нардепа Миколу Мартиненка. Він фігурує в справі про відкати за контрактами "Енергоатому".