Німецькі вчені звинуватили спортивних чиновників з Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій (IAAF) у свідомому перешкоджанні публікації доповіді, у якій стверджується, що третина кращих легкоатлетів світу порушують антидопінгові правила.

За даними Reuters, мова йде про дослідження, проведене університетом Тюбінгена в 2011 році.

Під час соціологічного опитування сотні відомих спортсменів на умовах анонімності зізналися, що вживали заборонені допінгові препарати.

Німецькі вчені стверджують, що вже чотири роки IAAF робить все можливе, щоб доповідь не була оприлюднена.

Читайте також: Гроші за кримчан пішли на допомогу легкоатлетам Донбасу - федерація

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Анонімні інтерв'ю зі спортсменами проводилися чотири роки тому, під час чемпіонату світу з легкої атлетики у Південній Кореї, з метою з'ясувати масштаби застосування стимулюючих препаратів і методик у цьому виді спорту.

Результати опитувань потім аналізувалися десятьма міжнародними експертами.

Виявилося, що від 29 до 34 відсотків респондентів з 1800 опитаних порушували антидопінгові правила в попередні 12 місяців.

IAAF пояснює, що публікація результатів досліджень затримується, оскільки все ще триває її обговорення зі Всесвітнім антидопінговим агентством.