Сьогодні в окупованому Криму футбольні клуби розпочнуть футбольну першість. У матчі-відкритті приймуть участь "ТСК-Таврія" (Сімферополь) і "СКЧФ" (Севастополь).

У чемпіонаті братимуть участь вісім місцевих клубів. Вони представлятимуть також такі міста, як Ялта, Євпаторія, Феодосія, Бахчисарай, Армянськ та Керч.

"Знищувати футбол в Криму або заборонити їм тренуватися ми не маємо жодного права - не всі ж там терористи і сепаратисти, які ненавидять Україну", - заявив в інтерв'ю ВВС Україна віце-президент Федерації футболу Сергій Куніцин.

Експерти зазначають, що рівень футбольної першості буде дуже низьким на окупованому півострові, адже за команди грають або аматори, або гравці, які не мають серйозних перспектив у великому футболі.

Куніцин також наголосив, що росіяни представляють цю першість під егідою УЄФА, але ж віце-президент УЄФА Григорій Суркіс слідкує за тим, щоб цей турнір не представляли, як визнання Криму частиною Росії.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Читайте також: Гравець "Олімпіка" закликає Україну та Росію до миру

Одним із тренерів кримських команд став відомий російський гравець ЦСКА Євген Алдонін. Також ходили чутки, що тренером клубу з Євпаторії може стати колишній гравець "Ман Юнайтед" Андрій Канчельскіс, але екс-футболіст відмовився від пропозиції.