Міжнародна профспілка футболістів FIFPro стурбована діючими нормами ФІФА щодо трансферів гравців.

Генеральний секретар організації Тео ван Зеггелен розповів, що FIFPro подала до суду на ФІФА з приводу нинішнього положення про трансфери.

При цьому, якщо позов буде задоволений, дана справа за масштабами може стати другою знаменитою "справою Босмана", якій вже 20 років.

Читайте також: Шотландський футбольний клуб створив форму з прізвищами фанатів

"Я чув від багатьох гравців, як вони спершу подовжували контракт на три сезони, а в найближче трансферне вікно їх продавали в інший клуб. Як таке можна пояснити? Ми бачимо, як гравці перетворюються на товар. Це більше не люди, і вся ситуація виходить з-під контролю. Деякі зірки неймовірно багаті, але в не найсильніших чемпіонатах гравці є практично рабами ", -. сказав президент FIFPro Філіпп Піат.

Популярні новини зараз
Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще

Довідка. "Справа Босмана" закінчилася тим, що Європейський союз заборонив обмежувати право людини на свободу переміщення по закінченні дії контракту і узаконив вимоги клубами компенсації.