Головні спонсори ФІФА Coca-Cola, McDonald's та Visa наполягають на тому, щоб Йозеф Блаттер залишив пост очільника федерації. На думку керівників компаній, його негайна відставка допоможе головному футбольному органу світу відновити свою репутацію якомога швидше.

З цього приводу офіційні особи світових компаній-спонсорів підготували звернення до ФІФА та представників медіа, повідомляє Goal.com.

"З кожним днем репутація ФІФА стає все більш бляклою. Якщо Блаттер залишить пост, то це допоможе розпочати реформи в організації", - йдеться у листі від Coca-Cola.

"Останні події лише знижують репутацію ФІФА. Футбольна громадськість перестала довіряти організації. Залишення посту Блаттера буде відповідати інтересам світового футболу", - повідомили у McDonald's, наполягаючи також на термінових змінах у структурі.

"Реформи у ФІФА можуть відбутися лише за двох умов. По-перше - при наявності незалежного та чесного лідера. По-друге - це неможливо зробити при керівництві Блаттера", - заявили керівники Visa.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Минулого тижня прокуратура Швейцарії розпочала справу проти Йозефа Блаттера. Він, у свою чергу, спростовує усі звинувачення та відмовляється залишати свій пост.

Читайте також: ФІФА назвала претендентів на Золотий м'яч

Через найбільший корупційний скандал в своїй історії ФІФА втратила вже п'ятьох головних спонсорів. Цими компаніями є Emirates Airlines, Sony, Castrol, Continental Tire і Johnson & Johnson.