Засудженому до п'ятирічного ув'язнення за убивство, зірковому південноафриканському атлету Оскару Пісторіусу призначили пройти курс психотерапії у тюрмі. Відповідне рішення ухвалила судова комісія, повідомляє ВВС.

У заяві комісії йдеться, що лікування має сфокусуватися на тих факторах, що призвели до скоєння атлетом-паралімпійцем злочину.

Минулого року суд визнав Пісторіуса винним в умисному вбивстві його подруги Ріви Стінкамп та засудив його до п'яти років позбавлення волі. Пісторіус наполягає, що переплутав подругу із грабіжником.

Читайте також: Справа Мессі про несплату податків: звинувачення зняті

Очікувалося, що спортсмена звільнять ще у серпні цього року - після 10 місяців тюрми. Згідно із законами ПАР, засуджений має право претендувати на звільнення під "виправний нагляд" після відбуття однієї шостої частини терміну ув'язнення.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Проте в середині серпня міністр юстиції країни Майкл Масута заявив, що рішення про звільнення Оскара Пісторіуса - передчасне.