Німецьке видання Der Spiegel повідомило про можливі махінації з боку німецьких футбольних чиновників під час отримання права проводити ЧС-2006. Країна могла просто купити це право.

За інформацією журналістів, організаційний комітет Німеччини заплатив хабар у розмірі 10 млн. швейцарських франків чотирьом азійським виборцям, які тоді були членами 24 федерацій, що обирали країну.

Відомо, що цю суму зібрали ще у 2000 році. Тодішній очільник компанії Adidas Робер Луї-Дрейфус нібито створив тіньовий фонд, через який чиновники і отримали ці гроші. Про хабар було відомо лише одному керівнику з Німеччини - Францу Бекенбауеру.

У 2005 році Луї-Дрейфус захотів отримати назад ці гроші, а ФІФА вигадала легенду, що організація має повернути Німеччині 6,7 млн. євро. Причиною такого переказу стала церемонія відкриття турніру, яка зрештою не відбулась.

Наразі німецькі футбольні чиновники повністю спростовують результати цього розслідування, однак запевняють, що певні кошти дійсно могли неправильно використати.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Читайте також: Свою відставку Блаттер пояснив неуважністю при розслідуванні

Наразі ФІФА переживає найбільший скандал в історії. Чиновників, на чолі з президентом Блаттером, звинувачують у хабарництві та незаконному наданні Росії та Катару прав проводити головні футбольні турніри.

Нагадаємо, тріумфатором того турніру стала збірна Італії, яка у півфіналі обіграла господарів - Німеччину, а в фіналі здолала французів.