Російські ЗМІ повідомляють, що кандидатом у президенти ФІФА може стати мільярдер Кірсан Ілюмжинов, який є близьким другом Володимира Путіна. Таким чином Росія намагається ще більше посилити свій вплив на світовий футбол.

З ініціативою висунути на пост голови футболу саме Ілюмжинова виступив чинний голова Російської федерації шахів Андрій Філатов.

Цікаво, що Ілюмжинов наразі очолює Міжнародну шахову федерацію. А саме ця організація дискваліфікувала зі спорту російського опозиціонера та шахіста Гаррі Каспарова.

Зазначимо, що Ілюмжинов є також першим та єдиним в історії президентом республіки Калмикія. У своїй політичній діяльності він повністю захищає інтереси президента РФ Путіна та саме завдяки його ініціативі є вічним очільником своєї батьківщини.

Читайте також: Бізнесмен з ПАР братиме участь у президентських перегонах ФІФА

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

ЦІкаві факти із життя бізнесмена. У 2011 році він грав у шахи з Муаммаром Каддафі, і у тому ж році став хранителем мощей засновника Буддизму Будди Шак'ямуні.