Верховна Рада запровадила штрафи за проведення договірних матчів. Відповідний законопроект підтримали 243 народних депутати.

Про це повідомляє "УНН".

Законопроект пропонує штрафувати зацікавлені сторони за порушення заборони розміщення ставок на офіційні спортивні змагання, в яких вони беруть участь, з одержанням за це неправомірної вигоди в розмірі, що не перевищує двадцяти мінімальних зарплат на суму від двохсот до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією грошей, одержаних внаслідок адміністративного правопорушення.

Читайте також: УЄФА показало "жовту картку" Україні

Відповідно до положень законопроекту пропонується карати за договірні матчі штрафом. Його розмір становитиме від двохсот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або обмеженням волі на строк від одного до трьох років, або позбавленням волі на строк до трьох років, із спеціальною конфіскацією.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Більш суворе покарання передбачається, якщо порушення стосується змагань, де беруть участь неповнолітні. За це загрожує покарання у вигляді обмеження чи позбавлення волі на термін до п'яти років.