Жителі німецького Гамбурга провели референдум щодо подачі містом заявки на проведення літніх Олімпійських ігор 2024 року. Більшість городян сьогодні проголосували проти боротьби за майбутню Олімпіаду. Своїм рішенням вони дуже засмутили бургомістра Олафа Шольца.

"Незадовго до закінчення підрахунку голосів він визнав поразку прихильників проведення в місті найбільших спортивних змагань на планеті. "Цього рішення ми собі не бажали, але воно очевидно", - цитує Deutsche Welle чиновника.

Читайте також: Легкоатлетів Росії відсторонили від змагань і Олімпіади-2016

Після остаточних підрахунків голосів з'ясувалося, що противники набрали 51,6 відсотка голосів. "За" виступили 48,4%. Усього на референдум прийшли близько половини жителів міста.

Причиною відмови називають фінансовий фактор. Загальні витрати на Олімпіаду в Гамбурзі склали б понад 11 мільярдів євро.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Німеччина вдруге за два роки відмовляється від висунення одного зі своїх міст в якості кандидата на проведення ігор. Раніше референдум в Мюнхені показав небажання баварців бути господарями зимової Олімпіади-2022.