Іспанська "Барселона" виграла чотири Кубка європейських чемпіонів за останні десять років. У команді протягом всієї історії грали футболісти лише топ-рівня, серед яких можна пригадати Марадону, Кройфа, Роналдіньо, Ето'о, Анрі і нарешті теперішнє тріо форвардів Мессі-Неймар-Суарес. Однак бувають і випадки, коли футболіст приїжджав до столиці Каталонії у феноменальній формі, але так і не зміг заявити про себе.

Рейтинг 11 нещасних барселонців склали британські журналісти зі Squawka.

Альфонсо Перес

Перес є вихованцем академії "Реала", а такі гравці є ласим шматком для "блаугранас". Нападник вражав своїми виступами за "Бетіс" і у 2000 році отримав пропозиції від каталонців. За основну команду він відіграв 38 матчів та забив лише 9 голів за два роки. Потім він поїхав до французького "Марселю", а звідти повернувся до "Бетіса".

Дуглас

Популярні новини зараз
Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року
Показати ще

Бразильський захисник "Сан Паоло" Дуглас прибув на Камп Ноу влітку 2014 року в якості заміни для Дані Алвеша, який збирався покинути команду. Але досвідчений футболіст кинув свого співвітчизника та залишився у "Барсі". За минулий сезон Дуглас відіграв лише три нічим не примітних матча.

Олександр Глеб

Білорус вражав своєї грою за лондонський "Арсенал". В Англії його називали другим Патріком Вієра, а весь білоруський народ нарешті зрадів появі вітчизняної зірки футболу. У 2008 році він прибув до "Барси", де провів 19 матчів. Після цього короткого періоду в його кар'єрі були "Штутгарт", "Бірмінгем", "Вольфсбург", БАТЕ, "Коньяспор" та "Генчлербірлігі". Скрізь невдало.

Дмитро Чигринський

На трансфері захисника "Шахтаря" наполягав сам Пеп Гвардіола. У 2009 році каталонці заплатили за нього 25 млн євро. Але українець не зміг скласти конкуренцію Пуйолю та Піке і повернувся через рік до Донецька. "Гірники" заплатили 15 млн євро і заробили 10 млн за рік на порожньому місці.

Рюштю Речбер

Турецький воротар прибув на Камп Ноу взагалі невідомо навіщо. У сезоні 2003-2004 він провів за синьо-гранатових сім матчів та поїхав у "Фенербахче", звідки й прийшов. Потім переїхав до сусідів у "Бешикташ".

Роберто Бонано

Ще одна воротарська помилка "Барси". Аргентинець прибув до Барселони у 2001 році із "Рівер Плейт", де регулярно вражав неймовірними сейвами. У складі "Кулес" він програв конкуренцію Віктору Вальдесу та поїхав до "Мурсії".

Кейррісон

Бразильский нападник вважався у себе на батьківщині новим Пеле. У 2009 році "Барса" заплатила за нього "Палмейрасу" 14 млн євро. За каталонців він провів жодного офіційного матчу, а встиг лише покататися по невдалим орендам у "Бенфіку", "Фіорентину", "Сантос" та "Крузейро" протягом трьох років. У 2012 підписав контракт із "Корітибою", де також не склалося.

Ісаак Куенка

Вихованець "Барси",який подавав не аби які сподівання. Керівники команди вважали, що молодому нападнику допоможе оренда в "Аяксі", де розцвів не один футболіст, але не допомогло. Зараз Куенка досить посередньо грає у турецькому "Бурсаспорі".

Габріель Міліто

Аргентинець Міліто став справжнім майстром захисту у "Сарагосі". У 2007 році пішов на справедливе підвищення та відправився покоряти барселонську публіку. Протягом чотирьох років Міліто лише підміняв Пуйоля, Тюрам, а потім і Піке.

Хеффрен Суарес

Ще один вихованець, який з року в рік не міг закріпитися в основі. Найкращим моментом у кар'єрі Хеффрен став гол у ворота "Реала". Тоді "блаугранас" перемогли 5:0.

Сантьяго Ескеро

Етнічний баск був справжнім жахом для суперників "Атлетіка" із Більбао. Він нищив будь-кого на своєму улюбленому правому фланзі атаки. У 2005-08 роках став стабільним резервістом "Барселони", але хоча б формально виграв Лігу Чемпіонів.

Максі Лопес

Якщо пригадати дебютні матчі цього аргентинця у "Барсі", то можна диву датися, як він не зміг заграти. Не склалося у людини. Лопес встиг програти у ФК "Москва" під керівництвом Блохіна, а зараз він виступає в італійському "Торіно".

Читайте також: ПСЖ міняє Ібрагімовича на Роналду

Усі ці зірки не заграли у найсильнішому клубі Європі за різними причинами. Хтось не витримав конкуренції, а когось замучили травми. В будь-якому разі каталонська сторінка життя цих футболістів стане головною розповіддю для дітей та унуків.