Представники вищих дивізіонів Англії, Іспанії та Німеччини готові стати членами Всесвітньої Асоціації Ліг, до якої вже зібрались приєднатися 17 світових держав. Представники цих першостей не хочуть забруднювати свою репутацію у ФІФА.

Про це повідомляє Daily Mail.

Засідання керівників футбольних чемпіонатів відбулося у Парижі. На цій зустрічі також були присутні шестеро кандидатів на посаду президента ФІФА. Своїми коментарями поділився Президент Французької професійної футбольної ліги Фредерік Тір'є.

"Професійні ліги з усього світу приймуть участь у відновленні ФІФА. Головним чинником для нас є можливість приймати участь у певних процесах", - заявив чиновник.

Він також додав. що світовий футбол не мертвий, але переживає дуже складні часи.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Нова асоціація розпочне свою діяльність із початку 2016 року. Вона буде тісно співпрацювати із ФІФА.

Читайте також: Збірна України опусилась на 29 позицію у рейтингу ФІФА

Вже довгий час топ-клуби Європи розглядають можливість повного відокремлення від світового футболу та створення міжнаціонального чемпіонату за аналогом американської MLS. Команди не зможуть вилітати та приєднуватись до турніру, а основним чинником існування клубу стане його фінансова спроможність.