Чемпіон світу з боксу в суперважкій вазі британець Тайсон Ф'юрі залишився без титулу за версією IBF. Нагороду менш як два тижні тому він відібрав у Володимира Кличка.

Про це пише ВВС.

За умовами чемпіонату 27-річний британець мав погодитися на зустріч із обов'язковим претендентом на титул IBF українцем В'ячеславом Глазковим. Замість цього Ф'юрі підписав угоду про бій-реванш із Кличком.

Нагадаємо, новоспечений чемпіон отримав перемогу у 25 боях і не зазнав жодної поразки. За результатами поєдинку із Володимиром Кличком 28 листопада британець став володарем поясів чемпіона світу за версіями Міжнародної боксерської асоціації (IBF), Всесвітньої боксерської організації (WBO) і Всесвітньої боксерської асоціації (WBA).

Дата і місце проведення нового бою між Ф'юрі і Кличком поки що невідомі. Однак 39-річний український боксер минулого тижня на прес-конференції заявив, що скористається можливістю матчу-реваншу із Ф'юрі.

Популярні новини зараз
Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом
Показати ще

Також варто згадати, що після заяв про жінок і геїв Тайсон Ф'юрі опинився у центрі скандалу. Зокрема, британському боксеру приписують сексизм до його слів про те, що "найкраще місце жінки - або на кухні, або лежачи на спині", критику гомосексуалізму й абортів.

Читайте також: Ф'юрі порівняв гомосексуалізм з педофілією

Петиція у відповідь на ці заяви із закликом виключити його ім'я із списку претендентів на британську премію "Спортсмен року" підписали більше 80 тисяч людей.

"Тайсон Ф'юрі любить усіх людей. У нього немає ненависті ні до кого", - прокоментував хвилю критики сам Ф'юрі.

Поліція Манчестера тим часом розпочала попереднє розслідування обвинувачень у злочині на підґрунті ненависті проти Тайсона Ф'юрі після скарг на його заяви.