Мадридський "Реал" допустив нечувану у великому футболі помилку та виставив на матч Кубка короля Іспанії гравця, який мав відбувати дискваліфікацію. Через Дениса Черишева команда втратила місце у змаганнях, але у мережі з'явилася інформація про те, що це міг бути навмисний вчинок. І для цього "Реал" мав декілька причин.

По-перше, національний кубок для багатьох команд є другорядним турніром. Він не має жодного вагомого значення для великого клубу, а цікавий лише середнякам, які можуть пробитися до Єврокубків через нього. Навіщо "Реалу", який має проблеми у регулярному чемпіонаті, витрачати сили на Кубок? Можна просто завчасно скласти повноваження та зосередитись на інших матчах.

Цікавинки додає й те, що майже кожного року "вершкові" вилітають з цього турніру або від "Барси", або від "Атлетико". Враховуючи те, як мадридці зіграли із "блаугранас" у матчі чемпіонату, Рафа Бенітес міг просто побоятися ще однієї ганьби від принципових суперників.

Звичайно, можна було просто програти матч "Кадісу". Але уявіть, яким був би гнів фанатів, якщо їхня команда поступилася представнику другої ліги. Публіка вимагала б термінової відставки тренера. Набагато простіше звалити усю відповідальність на помилку.

Змушує дивуватися і той факт, що подібні помилки трапляються на такому високому рівні. Менеджмент клубу нібито просто "провтикав" дискваліфікацію росіянина. Але й тут не усе так просто.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Зрозуміло, що у голові відповідальної за подібні речі людини фізично не може зберігатися інформація про усі заборони, і сам Деним також міг про це забути. Але ж усі процеси у сучасній команді повністю автоматизовані. Є спеціальні програми, які самі відслідковують подібні заборони і просто висилають нагадування про наступну дискваліфікацію. Цей процес не складніший, ніж календар у смартфоні, який нагадує про день народження друга. В іншому випадку найбагатший клуб світу все ще користується древньою документацією, у що важко повірити.

Ще один цікавий факт. За словами чиновників Федерації футболу Іспанії, "Реал" отримував попередження про дискваліфікацію Черишева більш ніж за тиждень до матчу. Але у клубі це спростовують. Попереджав королівський клуб і іспанський футбольний аналітик Еміліо Гонсалес. Він надіслав листа керівникам клубу, коли побачив Черишева у заявці на матч. Але і це повідомлення "Реал" не отримав. У команді проблеми з електронною поштою?

На самому ж полі все виглядало зовсім кумедно. Бенітес випустив Черишева у старті, а росіянин встиг забити гол. Тренер замінив гравця по перерві, демонструючи таким чином добру волю.

Склавши у єдине ціле усі ці факти, можна зробити два висновки. Або у "Реалі" дійсно працюють вкрай некваліфіковані люди (можна висловитись і більш грубо), або увесь Всесвіт проти команди.

Президент команди Флорентіно Перес повідомив, що команда боротиметься із рішенням Федерації про відсторонення з Кубку. Але команда не б'є тривогу і усі нібито змірились із рішенням. До того ж невідомо, як "Реал" хоче потрапити назад до змагань, якщо усі учасники вже перейдуть на інші стадії. Через судовий процес затримки турніру певна річ не буде.

Читайте також: Фанати "Реала" освистали росіянина на матчі (відео)

І на останок. Якось останнім часом у "Реала" надто багато чисто паперових помилок. Влітку зірвався трансфер іспанського голкіпера МЮ Давіда де Хеа через те, що королівський клуб надто пізно відправив документи. Футбольні чиновники не змогли затвердити перехід футболіста суто юридично. На той момент обидві команди і сам гравець ухвалили усі деталі угоди. Але зараз де Хеа підписав новий контракт з чинним клубом і його трансфер є малоймовірний у найближчій перспективі.