Михайло Фоменко розповів про призначення на посаду головного тренера футбольної збірної України. Також він поділився думками про формування основного складу національної команди.

Про це повідомляє Ua-football.

Він зазначив, що на посаду очільника національної збірної розглядали в основному іноземних кандидатів. Їх було декілька, але від них відмовились. Причина такого рішення, за його словами, в тому, Федерація футболу України не мала змоги задовольнити фінансові апетити потенційних наставників.

"Мою кандидатуру розглянули лише після того", - наголосив Фоменко.

Щодо формування складу команди, то на полі мають завжди з'являтися виключно найсильніші гравці за ігровими показниками.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

"Ми проводимо тести, визначаємо готовність футболістів, ведемо індивідуальні бесіди", - зазначив він.

Під час формування треба враховувати різні дрібниці як фізіологічного, так і психологічного плану. Головний тренер наголосив, що жодного разу не залишав футболіста в резерві через дисциплінарну провину. Гравці, за його словами, лише тоді рухаються вперед, коли роблять правильні висновки.

Читайте також: На матч Євро-2016 можна сходити за 25 євро

Фоменко зазначив, що під час вибору складу команди на матч, керується можливостями суперника, а також його сильними та слабкими сторонами. Гравці на збір відбирають виключно за цими критеріями. А те, що когось з гравців це не влаштовує, то це тренерів не цікавить.

Нагадаємо, доля Михайла Фоменка на посту головного наставника збірної країни вирішуватиме виконком ФФУ. Його засідання відбудеться 18 грудня.