Сьогодні у японському місті Йокогамі відбувся фінал Клубного чемпіонату світу. Іспанська "Барселона", як чинний переможець Ліги Чемпіонів, грала проти тріумфатора південноамериканського Копа Лібертадорес - аргентинського "Рівер Плейт".

Каталонці вийшли на матч у бойовому складі. Трійка форвардів виглядала звичним чином - Луїс Суарес, Неймар та після травми поновився Ліонель Мессі. Синьо-гранатові з перших хвилин повністю володіли ініціативою, але суперник тримався досить гідно.

На 36 хвилині гол забив Ліонель Мессі та ще більше наблизив себе до п'ятого Золотого м'яча. На початку другого тайму іспанський чемпіон почав просто нищити суперника і, зрештою, Суарес забив другий гол. На 69 хвилині уругваєць оформив дубль.

Підсумковий рахунок матчу 3:0. "Барселона" виграє третій у своїй історії Клубний чемпіонат світу і стає абсолютним рекордсменом цього турніру з трьома трофеями. У 2006 році каталонці програли трофей чемпіонів. Тоді суперником був бразильський "Інтернасьйонал".

Символічно і те, що "Барселона" принаймні на рік відбирає у принципового суперника - "Реала" престижний трофей. Відтепер на формі "Кулес" розташується фірмова нашивка чемпіонів.

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Читайте також: Відомо ім'я кращого молодого футболіста року

Клубний чемпіонат світу проводиться з 2000 року. У ньому приймають участь шість найсильніших клубів з кожного континенту.