Федерація футболу Казахстану впровадила інноваційний спосіб призначення головного тренера національної команди. Кожен громадянин країни може в інтернеті віддати голос за кращого, на власну думку, кандидата.

Про це повідомляє Vesti.kz.

Ерлан Кожагапанов, який очолює футбольний орган, розповів про таку ідею сьогодні. Імена кандидатів стануть відомими 26 грудня, а 28 числа розпочнеться голосування.

На першому етапі футбольні чиновники запропонують громадськості обрати з поміж вітчизняних та іноземних спеціалістів. На другому етапі, який стартує 1 січня, визначаться головні претенденти, один з яких і стане тренером Казахстану. Усе, як на місцевих виборах у Києві, тільки онлайн.

Останнім керманичем казахської команди був росіянин Юрій Красножан. Його відправили у відставку нещодавно.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Читайте також: Блаттер очолив рейтинг кар'єрних падінь 2015 року

За усю історію збірної її тричі очолювали європейські тренери. Ними були голландець Арно Пайперс, німець Бернд Шторк та чех Мирослав Беранек.

До слова, збірна Казахстану у рейтингу ФІФА перебуває на 129 місці. Команда випереджає збірну Намібії, але поступається одним місцем національній команді Мадагаскару.

На клубному рівні казахи мають більше успіхів. У цьому сезоні футбольний клуб "Астана" вперше в історії пробився у Лігу Чемпіонів.