Міжнародна федерація важкої атлетики (IWF) повідомила, що російський важкоатлет Олексій Ловчев здав позитивний допінг-тест. У його пробі знайшли іпаморелін, який відноситься до групи гормонів.

Про це 24 грудня написали на офіційному сайті IWF.

Спортсмен тимчасово відсторонений від участі в будь-яких змаганнях. Нагадаємо, що в листопаді Ловчев здобув перемогу на чемпіонаті світу в американському Х'юстоні. Причому росіянин переміг зі світовим рекордом у ваговій категорії понад 105 кг.

Також тимчасово дискваліфіковані через допінг інші російські важкоатлети - Ольга Зубова, Олексій Косов і Ольга Афанасьєва. Зубова завоювала бронзу на ЧС-2015.

Крім того, за підсумками ЧС-2015 відсторонені два спортсмени з КНДР, два - з Молдавії, три - з Казахстану, два - з Білорусі, троє - з Азербайджану і один з Греції.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Читайте також: Дрон ледь не звалився на гірськолижника (відео)

Сам Ловчев шокований подібною новиною. Росіянин стверджує, що нічого забороненого не приймав. Мало того, Ловчев заявив, що його відсторонення - це проблема політичного плану. "Все це дуже схоже на продовження спектаклю, спрямованого проти російського спорту", - заявив він.

Нагадаємо, що восени через допінг відлучили від змагань всіх російських легкоатлетів.