США подали запит на екстрадицію зі Швейцарії сімох чиновників ФІФА. Їх арештували у травні у Цюріху за підозрою у причетності до корупції у міжнародній футбольній організації.

Про це повідомляє "BBC Україна"

У швейцарському федеральному департаменті юстиції повідомили, що офіційний запит із Вашингтона надійшов у середу. Швейцарська влада заявила, що поки ще не розглянула запит США про екстрадицію.

У швейцарському департаменті юстиції пояснили, що затримані чиновники ФІФА та їхні юристи мають 14 днів на розгляд запиту. Термін можуть подовжити "за наявності достатніх підстав".

Тільки після цього департамент юстиції оголосить про своє рішення "впродовж кількох тижнів". Будь-яке його рішення можна оскаржити у федеральному кримінальному суді або ж федеральному верховному суді Швейцарії.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Читайте також: "Я знову піду в президенти ФІФА "- Блаттер

Нагадаємо, наприкінці травня у ФІФА спалахнув корупційний скандал. Після проведення розслідування по справі ФБР загалом висунуло обвинувачення 14 особам. Дев'ятеро із підозрюваних є колишніми або чинними функціонерами ФІФА.