Росія може почати ескалацію конфлікту на Донбасі і в Придністров'ї влітку 2017 року, оскільки у Кремля залишається все менше фінансових ресурсів на утримання окупованих регіонів.

Про це повідомив американський політолог, директор неурядової організації For a free Ukraine Джейсон Смарт. Він зазначив, що в Москві почали усвідомлювати проблематичність утримання анклавів сепаратистів за бюджетні гроші.

Політолог пояснив, що Кремль опинився в такій ситуації, коли "доведеться вирішувати - або вони будуть йти, або витратять гроші і швидко зроблять щось велике".

"Росія як країна не завжди логічна... з нашої точки зору. Ми не завжди знаємо, яка інформація у них... Вони грають у шахи. Кожен їх крок пов'язаний з іншим кроком, це завжди не просто так", - заявив Смарт.

Експерт вказав на те, що Росія почала активно роздавати свої паспорти на окупованих територіях, а це є сигналом того, що Кремль використовує риторику "про захист свого народу". Це і може стати причиною, за його словами, для початку військових дій.

Популярні новини зараз
На українців чекає дощовий тиждень, але його фінал обіцяє радість: прогноз погоди в Україні Коли пролунає останній дзвоник в українських школах: названо дати Потужно обстрілюватимуть Україну: астролог вказала, які міста чекає найбільша небезпека Батьків змусять заплатити: в Раді затвердили важливий проект
Показати ще

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, Кремль не зможе відхреститися від причетності до хімічних атак у Сирії. США і Європа зайняли жорстку позицію в цьому питанні і підготували Росії відповідь.