З 10 травня обов'язки глави Національного банку виконуватиме заступник глави відомства Яків Смолій.

Про це сказала в ефірі українського телеканалу народний депутат, представник президента у Верховній Раді Ірина Луценко.

"Вона нікуди не тікала на другий день (після оголошення про намір піти у відставку). Чи збирається вона прийти в парламент? Збирається. На всі запрошення парламентаріїв вона приходила і звітувала", - сказала Луценко.

Також депутат пояснила, з чим пов'язана затримка з призначенням нового голови Національного банку. За її словами, через велику перерву в роботі парламенту президент Петро Порошенко не зміг провести політичні консультації з приводу нового глави Нацбанку.

Раніше "Знай.ua" повідомляв, що Сергій Тарута висловив здивування реакцією глави НБУ Валерія Гонтаревої на вступ до Держказначейства 1.5 мільярда доларів Януковича. На думку народного депутата, Гонтарева завжди знала, де знаходяться ці гроші, адже саме вона допомагала Януковичу їх відмивати.

Популярні новини зараз
Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще