У разі нападу російських війск на Україну Сполучені Штати Америки нададуть останній зброю. Про це заявив заявив екс-головнокомандувач НАТО генерал американської армії Уеслі Кларк.

Як повідомляє "Голос Америки", на думку Кларка, було серйозною помилкою довірити врегулювання конфлікту на сході Україниканцлеру Німеччини.

"Ангела Меркель – хороший політик, вона може скільки завгодно говорити, що "немає військового вирішення конфлікту ". Однак, третій російський наступ говорить про те, що принаймні Путін бачить військове вирішення конфлікту", – пояснив генерал погляд на ситуацію на Донбасі з боку Вашингтону.

У той же час він нагадав, чим закінчилося подібне зволікання з військовою допомогою в період Балканської кризи. Кілька років поспостерігавши, як європейці намагаються вирішити цей конфлікт, США зрештою направило в регіон 30 тисяч бійців, щоб зацементувати та підписати мирні домовленості.

Кларк переконаний, що коли Америка допоможе Україні зброєю, це стане "хорошим стримуючим фактором" для Путіна.

Популярні новини зараз
Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло
Показати ще

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", тим часом Росія нарощує військову присутність на кордонах з країнами Балтії, і це неабияк турбує литовських розвідників.