Країни НАТО впевнені, що розміщення російських ракетних комплексів "Іскандер" у Калінінградській області є загрозою їх безпеці.

Про це заявила заступник генсека альянсу Роуз Геттемюллер.

Раніше у зовнішньополітичному відомства країни-агресора повідомили, що Москва не збирається звітувати перед НАТО щодо питання розміщення комплексів "Іскандер" у Калінінграді.

"Суперечок з приводу того, що Калінінградська область — це територія Росії немає. Однак розміщення "Іскандерів" свідчить про тенденції до мілітаризації і посилення контролю над повітряним простором. Багато членів альянсу-сусіди Росії, вважають це загрозою для своєї безпеки", — заявила Геттемюллер.

У Міноборони РФ наполягають на тому, що ракетні війська просто вдосконалюють підготовку.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Раніше країни Балтії та Польща неодноразово заявляли про загрозу з боку Москви. При цьому Росія всі звинувачення відкидала і говорила, що не збирається нападати на будь-яку з держав НАТО.

Глава МЗС Сергій Лавров заявив, що в альянсі це знають, але нібито користуються приводом для того, аби розмістити більше техніки і батальйонів поблизу російських кордонів.

Як писав раніше інформаційний портал "Знай.ua", Німеччина пригрозила Росії заходами у відповідь через "Іскандери".