У Києві, 9 травня, у Печерському відділку Нацполіції понад чотири години з невідомих причин утримували людей з порушенням їх прав. Серед затриманих боєць АТО Борис Красовський.

Про це повідомила у Facebook журналістка Ольга Худецька.

Людям казали, що вони не затримані, при цьому не дозволяли зв'язатися з адвокатами, не надавали копії протоколів, не вносили відомості про затриманих до журналів.

"Не затриманий" але по факту - затриманий (не випускають) атошника Бориса із Печерського відділку", - написала журналістка.

Як повідомила вона, на нього склали протокол за 173 адміністративною статтею і привезли до відділку. Водночас на запитання Бориса "чи я затриманий?" відповідають - "не знаю", з відділку не відпускають, фізично заважаючи його покинути.

Популярні новини зараз
Оновлення даних через додаток "Резерв+": повна інструкція ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати
Показати ще

За словами Худецької, 173 стаття - це "нецензурна лексика". Одні поліцейські склали рапорт, що Борис матюкався в громадському місці і не слухався їхніх зауважень. А інші – написали пояснення, що вони були свідками цього.

"Звісно, інших свідків нема", - додала вона.

Крім того, за її словами, управління забезпечення прав людини Нацполіції спіткала невдача при спробі потрапити до Печерського відділку.

Співробітника структури Богдана Пацканя з повноваженнями перевірки територіальних підрозділів силоміць ​виштовхали з Печерського відділку.

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.ua" раніше, кількість затриманих 9 травня киян досягла 31 особи.