Група вчених з Японії розробила технологію виведення томатів, що не мають кісточок та не потребують запилення.

"Дослідники з Університету Токушими змогли отримати унікальний сорт томатів за лічені дні", - повідомляє сайт naked-science.

Плоди без кісточок існують і зараз, яскравим прикладом є виноград без кісточок, проте поява такого сорту зайняла тисячі років культивування.

За рахунок зміни рослинних гормонів вчені отримали сорт томатів, що не має жодних відмінностей від сорту, яку взяли за основу, окрім відсутності насіння.

Такі томати не потребують запилення комахами, що також є важливим фактором.

Популярні новини зараз
Банківські перекази за новими правилами: які зміни з жовтня Відмінити військову підготовку для студентів: експертка запевнила, що виші не готові Енергетичний колапс: експерт закликав готуватися, щоб пережити зиму Польща штрафуватиме українців за дітей
Показати ще

В останні роки зменшення популяцій комах-запилювачів суттєво відчувається в агропромисловості.

Розмноження рослин без кісточок відбувається за допомогою живців, що потребуватиме трудовитрат, проте у майбутьому цей процес можна буде роботизувати.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", вчені знайшли сліди життя під Маріанською западиною.