Група вчених з Японії розробила технологію виведення томатів, що не мають кісточок та не потребують запилення.

"Дослідники з Університету Токушими змогли отримати унікальний сорт томатів за лічені дні", - повідомляє сайт naked-science.

Плоди без кісточок існують і зараз, яскравим прикладом є виноград без кісточок, проте поява такого сорту зайняла тисячі років культивування.

За рахунок зміни рослинних гормонів вчені отримали сорт томатів, що не має жодних відмінностей від сорту, яку взяли за основу, окрім відсутності насіння.

Такі томати не потребують запилення комахами, що також є важливим фактором.

Популярні новини зараз
Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

В останні роки зменшення популяцій комах-запилювачів суттєво відчувається в агропромисловості.

Розмноження рослин без кісточок відбувається за допомогою живців, що потребуватиме трудовитрат, проте у майбутьому цей процес можна буде роботизувати.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", вчені знайшли сліди життя під Маріанською западиною.