Дослідник Хорхе Манес Рубіо планує створити сучасний храм-обсерваторію на Місяці для майбутніх поселенців.

Про це повідомляє Naked science.

Автор ідеї відзначив, що у такий спосіб можна буде "задовольнити духовні та психологічні потреби людей". Його колеги вже охрестили проект "задумом алхіміка".

Сам ентузіаст стверджує, що колонізаторам доведеться жити у складних умовах, адже вони будуть майже повністю відрізані від своєї планети, тому храм допоможе їм відчути затишок та стати сильнішими.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати
Показати ще

Рубіо назвав його "Пік Вічного Світла" (Peak of Eternal Light) і вже навіть визначився із територією, де планує зводити незвичайну обсерваторію – вона буде розташована на Південному полюсі супутника, поблизу кратера Шеклтон.

У храмі встановлять спеціальну ємність для металевих монет, а також обладнання для спостережень. Через відкриту арку можна буде спостерігати за Землею раз на два тижні.

Для створення застосують 3D-друк та місцевий грунт, але поки що проект залишається тільки задумом без конкретної дати втілення.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що житомирянина внесли у список перших колонізаторів Марсу.