Окружний адміністративний суд Києва сьогодні, 27 березня, розглянув позов Миколи Томенка щодо оприлюднення списків коаліції "Європейська Україна".

Про це повідомляє "Рідна Країна".

Позивач надав відеодокази заяви голови ВР, яку він зробив під час брифінгу у парламенті 18 квітня 2016 про те, що "За тими документами, які мені подав апарат, на момент нашого голосування (щодо призначення нового прем’єра й Кабміну – ред.) було 237 членів коаліції. Але у зв’язку з тим, що 7 депутатів склали депутатські повноваження і, я вважаю, це був приклад нової політичної культури – одразу після обрання уряду скласти повноваження (депутатські – ред.), зараз є 230 членів коаліції. І якщо буде вимога, щоб дати їх поіменно, я попрошу необхідні документи, і я ці документи публічно продемонструю».

Представники голови ВР Андрія Парубія надали його особисті пояснення, де фактично визнається обман українського народу. Він заявив, що не бачив списків коаліції, а говорячи про наявність голосів у коаліції, спирався виключно на надану інформацію Юрія Луценка і Максима Бурбака.

Суд ухвалив витребувати від Апарату Верховної Ради України інформацію про наявність сформованої коаліції, до складу якої увійшла більшість народних депутатів станом на 14 квітня 2016 року.

Популярні новини зараз
Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Також суд постановив витребувати в Апарату ВР імена народних депутатів, які станом на 14 квітня 2016 року входили до фракції БПП та "Народний фронт".

Зазначимо, що наступне засідання суду відбудеться 12 квітня.

Як повідомляв портал "Знай.ua", представники Міжнародного валютного фонду заявили, що переносять на невизначений термін надання Україні кредиту.