Україна направить до Росії ноту з проханням роз'яснити виконання проміжного рішення Міжнародного суду ООН в Гаазі щодо припинення расової дискримінації по відношенню до жителів анексованого Криму.

Відповідну заяву зробила заступник міністра закордонних справ, голова української делегації в ООН Олена Зеркаль в ефірі програми "Свобода слова", передає "Інтерфакс-Україна".

"Рішення суду повинно бути негайно виконано. І ми збираємося звертатися до Росії з дипломатичною нотою за запитом, як і коли Росія буде виконувати це рішення", - заявила Зеркаль.

За її словами, українська сторона також поставить питання щодо обмежень в'їзду керівництва Меджлісу. Росія повинна зняти заборону. Зеркаль зазначила, що ці та інші кроки покажуть світові, що країна-агресор не може виконати елементарних вимог.

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", 19 квітня відбулося засідання суду в Гаазі з українським позовом. По пункту про фінансування тероризму в міжнародному законодавчому органі не ввели тимчасових заходів, тому що не побачили підстав для цього.

Популярні новини зараз
Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Щодо Криму суд зобов'язав Росію забезпечити дотримання прав кримських татар, повернути українську мову, а також дозволити діяльність Меджлісу кримськотатарського народу.