Український журналіст Роман Сущенко, якого Кремль незаконно утримує в московському СІЗО, готує разом зі своїм адвокатом Марком Фейгіним послання майбутньому президентові Франції.

Про це повідомив правозахисник, передає "Укрінформ".

"Зовсім скоро - другий тур виборів президента Франції. З імовірністю 90% їм стане Еммануель Макрон, який заявив про свою принципову позицію у спілкуванні з Росією. Вже можна сказати, що ми з Романом Володимировичем готуємо звернення до майбутнього президента Франції. І це логічно, оскільки Сущенко – журналіст-міжнародник, акредитований у МЗС Франції", - заявив Фейгін.

Він зазначив, що власкор видання працював у Франції. Саме тому, це друга країна, яка зацікавлена в долі Сущенка. Фейгін заявив, що зусилля України щодо його звільнення недостатньо через умову війни. Тому вони шукають підтримки з боку майбутнього французького президента.

Нагадаємо, Сущенка затримали в Москві 30 вересня 2016 року і вже 7 жовтня його звинуватили в шпигунстві.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.иа", 26 квітня Лефортовський суд продовжив арешт журналіста до 30 червня. Фейгін повідомив, що готує оскарження на рішення правового органу, розгляд якого відбудеться 18 травня.