Снігопад посеред травня хоч і був короткочасним, проте встиг не на жарт здивувати українців.

Начальник Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда пояснив "аномалію" і розповів, коли повернеться весна, пише "УНІАН".

"На території України зараз відбувається наступ дуже холодного арктичного повітря. Даний холодний період збережеться протягом двох діб, після чого відбудеться поступове підвищення температури, опади будуть проходити у вигляді дощу", - прокоментував Кульбіда.

Синоптик порадив українцям потерпіти ще два дні. Вже у вихідні погода почне налагоджуватися – у більшій частині країни термометри покажуть 13-18 градусів тепла, а на Півдні повітря прогріється до +25.

Що стосується снігу, то, за словами Кульбіди, це зовсім не дивина.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

"Травень характеризується заморозками. Тому подібні похолодання хоча і бувають рідко, але нічого аномального в цьому немає", - запевнив він.

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", українцям порадили дістати парасольки та теплі речі.