Народний депутат України (позафракційний), екс-глава Донецької обласної державної адміністрації Сергій Тарута заявив про створення нової політичної партії.

За його словами, сьогодні у суспільства величезний запит на нові обличчя, - справжніх державників, політиків, які б думали про країну, а не про себе. Тому що чинній владі, чинним політикам вже ніхто не довіряє, - через постійний обман і популізм вони викликають тільки розчарування.

«Україні потрібна перезавантаження всієї системи влади, і зробити це можна тільки через новий політичний рух. Адже завдання держави - допомагати кожній людині, і політика держави повинна будуватися навколо головної цінності - людина. На жаль, в Україні людина ніколи цією цінністю не був», - сказав Тарута в ефірі телеканалу 112.

Нардеп підкреслив - партія буде насамперед ідеологічної, і не буде «проектом Тарути».

«Ми створили нову політичну партію. Вона буде побудована на ідеологічних принципах консерватизму - це республіканська партія з головною цінністю - людина», - заявив він.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

На його думку, саме ця ідеологія найбільше підходить для України, і особливо актуальна в даний період часу. «Республіканська ідеологія базується на підвищеній обороноздатності, на збільшенні витрат на захист, дозволяє носити зброю, що важливо зараз. Але найголовніше - вона розрахована на розвиток середнього класу населення, - підкреслив він. Коли людина бідна, все інше відходить на другий план. Ми зможемо підняти економіку України», - сказав Тарута.

Також парламентарій зазначив, що неефективна влада і корупція - ще більше зброя, ніж російські танки. Тарута вважає, що ворогом України є не тільки Росія, а й українська влада. За його словами, діюча система заточена на корупцію. «У владу йдуть заради власного збагачення, і для цього є всі можливості - від управління ресурсами до призначень на посади, - пояснив він. Чиновник повинен виконувати функцію сервісної служби, і це буде відображено в нашій програмі», - резюмував політик.