Ракетний удар по сирійській базі армією США свідчить про те, що Дональд Трамп більше не збирається йти на поступки Кремлю. У такий спосіб республіканець реалізував гасло своєї передвиборчої кампанії – " Make America Great Again".

Про це на сторінці у Facebook написав український дипломат, постійний представник України при Раді Європи Дмитро Кулеба.

На його думку, застосувавши одні з найпотужніших установок "Томагавк" мільярдер показав Володимиру Путіну, що Америка може скласти суттєву конкуренцію Росії за військовим потенціалом. Кулеба підкреслив, що всі дії Трампа були і залишаються послідовними.

Кремлівського лідера все ж попередили про удар (за 30 хвилин до інциденту, - ред.).

Втім, особливо це президенту РФ нічим не допомогло, більш того – зруйнувало всю стратегію, яку він вибудовував і дотримувався роками: так званий "керований хаос".

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Дипломат вважає, що сприймати ракетний удар по базі Башара Асада у Сирії слід не у фізичному, а в політичному контексті, адже Трамп дав відсіч Путіну та всім його маніпуляціям. Зокрема, Кулеба нагадав про кібератаки, дипломатичну та розвідувальну діяльність, яку американський лідер у такий спосіб якщо не припинив, то стримав точно.

Він наголосив, що це стало сигналом і для України, адже президент США дав зрозуміти, що підтримує позицію щодо припинення російської агресії на Донбасі та внутрішніх реформ.

" Готовність Трампа до різких дій означає для нас цілий спектр, як нових можливостей, так і нової відповідальності", - додав Кулеба.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що війська США завдали ракетного удару по сирійській базі.