Вся наглядова рада "Нафтогаза", крім Володимира Демчишина, готові скласти з себе повноваження, якщо не буде вирішено ряд питань, які обговорювалися сьогодні з віце-прем'єром Володимиром Кістіон. Про це йдеться на сайті компанії.

Опублікований документ підписали британці Пол Уорвік, Маркус Річардс, Чарльз Проктор, а також Юлія Ковалів.

Члени наглядової ради вказали, що викликає їхню заклопотаність. Зокрема йдеться про виконання плану дій з корпоративного управління НАК "Нафтогаз України", а також криза неплатежів, викликана низкою законодавчих актів і дій, які входять в сферу відповідальності уряду і які дуже погано впливають на рівень поточної і майбутньої ліквідності компанії.

Також члени наглядової ради не розуміють реакцію на рішення про звільнення керівника "Укртрансгазу" Ігоря Прокопіва, і вони хочуть підтвердження того, що ця справа буде розглядатися виключно на основі фактів та не буде політизована.

Занепокоєння членів наглядової ради викликає і питання e-декларацій. Адже виконання усіх необхідних дій для іноземців є неможливим, в чому вони переконалися, здійснивши декілька спроб. А невиконання таких дій може потенційно привести до кримінального переслідування.

"Ми з нетерпінням чекаємо свідоцтво істотного прогресу щодо зазначених в цьому листі питань. За час нашої роботи ми віддано працювали заради успіху НАК" Нафтогаз України "в інтересах народу України і сподіваємося, що так буде і надалі", - говориться в зверненні.

Зазначимо, що до наглядової ради "Нафтогазу" наразі входять п'ять членів, однак уряд планує збільшити його до семи чоловік.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Як повідомляв сайт Знай.ua, Ігоря Прокопіва, який очолював "Укртрансгаз", звільнили з посади відповідно до рішення членів правління. Підставою для цього стали численні порушення під час закупівель.