В адміністрації президента США Дональда Трампа збираються призначити нового спецпосланця для налагодження прямого дипломатичного каналу з помічником президента Росії Владиславом Сурковим.

Про це повідомляє BuzzFeed News, посилаючись на європейських чиновників. За їхніми даними, новий спеціальний посланець буде вести переговори щодо ситуації в Україні.

За словами одного з єврочиновників, ідею відкриття дипломатичного каналу підтримала канцлер Німеччини Ангела Меркель і підняла це питання в ході попередньої зустрічі з Трампом.

Відбір спецпосланця контролюватиме держсекретар США Рекс Тіллерсон, у якого також будуть помічники. Дипломат повідомив, що на даний момент "йде обговорення цієї ідеї, однак поки що остаточних рішень не прийнято".

Білий дім наразі не дає ніяких офіційних коментарів щодо цього.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Як повідомляв сайт Знай.ua, міністр фінансів Олександр Данилюк заявив, що Україна більше зацікавлена у військовій допомозі США, ніж у фінансовій.