Українські спецслужби фіксують активне нарощування Росією військового потенціалу на західному та південному стратегічних напрямках. Про це заявив глава РНБО України Олександр Турчинов в ході зустрічі з президентом Парламентської асамблеї НАТО Паоло Аллі, повідомляє в прес-служба РНБО.

Турчинов наголосив, що аналіз цих даних свідчить про розширення російської військової агресії проти України.

Глава РНБО також підкреслив, що російсько-терористичні угруповання демонстративно нехтують мінськими угодами та черговою домовленістю про припинення вогню. Застосовуючи заборонену мінськими угодами зброю і не припиняючи обстрілів українських позицій, вони намагаються змінити лінію розмежування.

В розмові з президентом Парламентської асамблеї НАТО Турчинов торкнувся важливого питання військово-технічної співпраці України з її західними партнерами, "яка була штучно заблокована в 2014 році".

"Відсутність військово-технічної співпраці з нашими партнерами не сприяє збільшенню оборонного потенціалу України, який ми вважаємо складовою оборонного потенціалу всієї Європи", – зазначив секретар РНБО.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Крім цього, Турчинов з Аллі під час зустрічі також обговорили необхідність продовжити санкційний тиск на Росію. Президент Парламентської асамблеї НАТО запевнив, що в цьому питанні не може бути жодних компромісів.

Як повідомляв сайт Знай.ua, українські бійці показали, як бойовики "дотримуються" перемир'я на Донбасі