Лідер групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук поділився думкою на сторінці у Facebook стосовно вбивства колишнього депутата Держдуми Дениса Вороненкова у Києві.

Він зазначив, що охоронець Вороненкова є офіцером Головного управління розвідки Міністерства оборони України, якого призначили охороняти колишнього російського депутата в Україні. Однак, на думку Тимчука, його функції мав виконувати професійний охоронець.

"Офіцер ГУР, який супроводжував Вороненкова, проявив високий професіоналізм та героїзм, і це поза всякими сумнівами, але він - не професійний охоронець", - написав Тимчук.

Він також висловив нерозуміння, чому прокуратура та суд задовільнились професійним розвідником для виконання функцій охоронця.

"Через цю дурість (а по іншому не назвати) і був вбитий важливий свідок, а російські спецслужби заодно продемонстрували свою могутність на території нашої країни", - додав Тимчук.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК
Показати ще

Нагадаємо, що Дениса Вороненкова вбив колишній український військовослужбовець Павло Паршов 23 березня у центрі Києва. Охоронець отримав поранення, але встиг підстрелити вбивцю, який помер у лікарні.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Паршова поховали на маленькому кладовищі у Дніпропетровській області.