Керівництво "Укрзалізниці" прокоментувало, чим обумовлена вартість туалетів для плацкартних вагонів за мільйон гривень.

Як повідомили у прес-службі ПАТ, закупка 250 комплектів кабін санвузлів для потягів вартістю 1,08 мільйонів гривень є раціональною вартістю та визначається ринковими цінами.

Як пояснили в "Укрзалізниці", не вони встановлюють ціни, їх визначає виробник.

"Очікувана вартість туалетних комплексів пасажирських вагонів вказана в тендері на основі моніторингу цін виробників", - заявили в товаристві.

Згідно з даними покупця, нові туалети будуть екологічними та комфортними. Крім того, вакуумні туалети – це складний механізм, до якого крім унітазних блоків, системи обігріву та панелі управління входить підлога та комплект кріплень для неї.

Популярні новини зараз
ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Українці нарешті побачили Poch Tavria XL, яку збирали для Франції: навіть у таких журналах немає Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

"В оголошенні про проведення відкритих торгів в системі Prozorro очікувана вартість вказана саме на підставі моніторингу цінових пропозицій виробників. Туалетні комплекси закритого типу - це екологічні системи, що складаються з багатьох елементів", - пояснили прес-службі.

Зазначається, що у плацкартних вагонах туалети такого типу встановлять вперше.

Також оголошений тендер передбачає проведення так званого аукціону, під час якого виробник може запропонувати знижки.

Як повідомляв раніше інформаційний портал "Знай.ua", "Укрзалізниця" оголосила тендер на закупку 250 комплектів туалетів для потягів за ціною квартири.