Користувачів мобільних додатків просять остерігатися "паразитів". У сервісі Google Play завелися додатки,що крадуть паролі від мобільних банків, а також популярних соцмереж Facebook та Instagram.

Про це повідомляють працівники вірусної лабораторії ESET, які виявили зловісні програми.

Спеціалісти розповіли, що Троян Android / Charger маскується під додаток-ліхтарик Flashlight LED Widget. Після завантаження, програма просить дозволу права адміністратора мобільного, після чого робить ваш знімок фронтальною камерою та зчитує інформацію з пристрою. Всі дані надсилає на командний сервіс шахраїв.

Користувачів попереджають, що вони можуть не помітити обману, адже, при вході у соцмережу чи мобільний банк, спливає "липове" вікно для введення паролю

Крім вищезазначених популярних додатків, зловмисники можуть також перекидати вірус і на інші додатки.

Популярні новини зараз
"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Часто вірус може вимикати пристрій, доки зловмисники орудують у вашому мобільному банку. Це робиться для того, щоб ви не помітили активності та не стали на заваді крадіям.

"Для профілактики зараження ESET рекомендує завантажувати додатки тільки на офіційних майданчиках, попередньо вивчивши оцінки та відгуки користувачів. Підозрілі запити дозволів (наприклад, права адміністратора для програми-ліхтарика) - привід відмовитися від установки софту", - радять спеціалісти.

Як повідомляв раніше інформаційний портал "Знай.ua", MasterCard впровадила сенсорний захист для карт.