У програмі Профутбол вийшов сюжет про пасивність чиновників федерації в питанні очищення українського футболу. Після цього куратор комітету з етики та чесної гри ФФУ Ігор Кочетов звинуватив в упередженості журналіста програми Костянтина Андріюка.

- Автор каже, що гучний матч Металіст – Олімпік досі перебуває на додатковому розслідуванні в комітеті. Це – чистої води брехня. Оскільки ще на початку грудня 2015 року ця справа була розслідувана і повторно направлено до КДК ФФУ, де і знаходиться до цього дня. Андриюку про це повідомлялося двічі, однак він як і раніше воліє пересмикувати факти.

Представляючи далі у своєму сюжеті низку матчів, які були в повному обсязі розслідувані і по яким КДК виніс дисциплінарні санкції, журналіст нарікає, що нібито не були покарані винні футболісти. Знову – маніпуляція. Бо, як повідомлялося в ЗМІ, більше двох десятків гравців молодіжних команд Олімпіка, а також команд з Тернополя та Миколаєва були відсторонені КДК на різні терміни від футболу.

Прийшов до простого висновку – Андріюк не розуміє, чим відрізняється комітет етики від КДК, розслідування в комітеті ФФУ від слідства в правоохоронному органі. А кому це вигідно – також не важко здогадатися.

Журналіст і словом не обмовився про долю волаючого договорняка між командами першої ліги: Іллічівець і Гірник-Спорт. Хоча на нього якраз особливу увагу звернув Франческо Баранка.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Кого не мобілізують до армії: перелік професій
Показати ще

До речі з 12 грудня 2016 року комітет етики та експертна група розформовані, а начальник служби розслідувань ФФУ звільнений. У зв'язку з цим у мене є великі сумніви, що розслідування цього матчу буде доведено до логічного кінця, а тим більше, що борець за чистоту гри на прізвище Андріюк візьме в цьому участь, – заявив Ігор Кочетов.

Нагадаємо, раніше портал Знай.uа повідомляв, що президент ФФУ підтримав ідею зміни формату Прем'єр-ліги.