Близько 30 озброєних людей у спортивних костюмах увірвалися на територію підприємства, силою виштовхали охорону АТП, зірвали з воріт і дверей приміщення замки і перегородили в'їзд мінібусом. Козівське АТП належить фірмі "Рокмар" на правах приватної власності. Юристи фірми терміново прибули в Козову, щоб з'ясувати, хто здійснює рейдерське захоплення. Як виявилося, на Тернопільщину приїхали професійні рейдери із Харкова, повідомляє "Народна правда".

Із собою невідомі мали ксерокопії сумнівних документів - так званих витягів із Держреєстру майна. На вимогу начальника відділу ГУ Нацполіції у Тернопільській області Олександра Мацієвського пред'явити ці документи загарбники відмовилися, аргументуючи тим, що вже показували копії комусь із правоохоронців. Однак кому саме, так і не могли назвати.

Як з'ясувалося пізніше, копію витягу з Держреєстру майна рейдери отримали від фірми "Новоагрус", яка, у свою чергу, входить до Агрохолдингу "Мрія".

Такі копії штампує новоспечена комісія при Мін'юсті, члени якої, схоже, вирішили, що найкращий спосіб боротися з рейдерством - це очолити його...

Отже, чим керувалася нова комісія, коли видала загарбникам такі документи із сумнівною легітимністю, не важко здогадатися.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Адже у законних власників на руках всі оригінали правоустановчих документів на власність цілісного комплексу АТП: оригінали договору купівлі-продажу будівель, і, найголовніше, досі діє договір на оренду земельної ділянки, укладений із Козівською селищною радою терміном на 49 років.

Щоб рейдерська атака вдалася, в агрохолдингу "Мрія" підстрахувалися і найняли зі сходу професійних рейдерів-бойовиків, які раніше входили до терористичного угрупування харківського "Оплота".

На "виклик" рейдери прихопили з собою чимало вогнепальної та холодної зброї.

Журналісти зафіксували на камеру не менше 6 одиниць зброї, захованої в чохлах і спортивних сумках. Скільки ще було приховано у багажниках автомобілів із харківськими номерами - залишається лише здогадуватися.

Але цікаво інше: чому колишні бойовики терористичного угрупування "Оплот" на свободі, і як вони змогли вільно пересуватися з Харкова у Тернопіль (а це близько 900 км!) з багажниками, повними вогнепальної та холодної зброї? Куди дивиться поліція Тернопільської області? Чи можливо, що поліція і рейдери в цьому заодно? Схоже, що так, адже поліцейські, які приїхали на місце події, порадившись із "керівництвом" по телефону, відповіли законним власникам наступне: "Воно мені не треба, немає тут нікого і нічого..." В іншому випадку рейдери б не вели себе так відкрито і зухвало!

Схоже, власники бізнесу залишилися один на один із озброєними бойовиками-сепаратистами і працівниками поліції, які їх покривають... Йшов третій рік війни.