Мало не щодня ми можемо спостерігати суперечки киян та кондукторів чи водіїв з приводу того, хто має право на безоплатний проїзд. Проте далеко не всі знають, кому належить по закону користуватися безкоштовним проїздом у міському наземному транспорті, а таких категорій громадян в Україні 25.

Ознайомитися з повним переліком категорій, хто може безкоштовно їздити у столичних автобусах, тролейбусах та трамваях можна на офіційному сайті КП "Київпастранс". За інформацією підприємства, не відносяться до 25 пільгових категорій співробітники Служби Безпеки України та представники спецзв'язку, вони мають повністю оплатити проїзд.

Отримати 50% знижку на послуги наземного транспорту в столиці можуть курсанти військових училищ, їх прирівняли до студентів.

Серед пільгових категорій варто відзначити такі:

- Люди з інвалідністю (сюди відносять І, ІІ, та ІІІ груп);

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

- Постраждалі та учасники ліквідації Чорнобильської катастрофи;

- Пенсіонери за віком;

- Ветерани- військові, а також військовослужбовці, які отримали інвалідність та члени сім'ї загиблого військового;

-Діти-сироти чи вихованці дитячих будинків;

- Діти до 6 років, без надання окремого місця;

- Діти з багатодітних сімей та їх батьки;

- Реабілітовані громадяни;

- Особи, які мають особливі трудові заслуги перед Батьківщиною.

Представник "Київпастрансу" Анна Бондар нагадала також про покарання за проїзд "зайцем". Таким порушникам доведеться сплатити штраф в сумі 60 гривень.

Для покращення якості обслуговування у підприємстві працює центр контролю якості пасажирських перевезень, куди можуть звернутися громадяни зі скаргами та побажаннями.

Як повідомляв раніше інформаційний портал "Знай.ua", на час проведення "Євробачення-2017", з 26 квітня Хрещатик перекриють для руху транспорту та навіть пішоходів.