Українським волонтерам групи "Армії SOS" вдалося перехопити радіоефір новітнього прототипу російського вертольота радіоелектронної боротьби. Нова модель спеціалізованого повітряного судна Мі-8МТПР-1 літала в небі над анексованим Кримом.

Про це повідомляє InformNapalm. За допомогою радіоперехоплення вдалося дізнатися місця базування, позивні, частоти, маршрути і результати навчальних застосувань засобів радіоелектронної боротьби російських підрозділів.

Вертольоти вдалося виявити під час чергового сеансу блокування бортовими комплексами РЕБ-частот авіаційного діапазону в березні 2017 року. Волонтери перехопили радіопереговори за допомогою пристрою HackRF One.

Прототипи вертольотів Мі-8МТПР-1 призначені для прикриття груп фронтових бомбардувальників і інших видів авіації від засобів протиповітряної оборони.

"Вертольоти цього типу можуть бути використані РФ з кримського плацдарму в разі подальшої ескалації і втілення планів нападу на територію України з підтримкою авіації", - наголосили волонтери.

Популярні новини зараз
Оновлення даних через додаток "Резерв+": повна інструкція В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами
Показати ще

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, в Сирії збили російський вертоліт, Повітряне судно пошкодили з крупнокаліберного кулемету над провінцією Латакія.