Верховний головнокомандувач об'єднаних Збройних сил НАТО в Європі Кертіс Скапарротті на слуханнях у сенатському комітеті розповів про наміри Росії щодо України.

За словами Скапарротті, Росія використовує для досягнення своєї мети в Україні, крім військової сили, й інші засоби - економічне залякування, політичні провокації, дезінформацію. Такі заходи Верховний головнокомандувач НАТО назвав "конкуренцією на рівень нижчою за конфлікт".

"Я думаю, Росія розглядає, як ми це називаємо, "конкуренцію на рівень нижче за конфлікт", я вважаю, вони вбачають це частиною всього спектру конфліктів і їх мета, якщо вони можуть досягнути чого хочуть в Україні без використання додаткової військової сили, але через економічне залякування, політичні провокації та інші заходи, то вони нададуть перевагу такому розвиткові подій. Ми насправді бачимо, що вони над цим працюють в рамках своєї кампанії з дезінформації та інших", - сказав Скапарротті.

Як повідомляв сайт "Знай.ua", Верховний головнокомандувач НАТО в Європі Кертіс Скапарротті зажадав збільшити чисельність військ для стримування агресії Росії.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще