У Новій Гвінеї вчені знайшли цілу популяцію дикого нагірного собаки, який вважається найстарішим представником примітивних псових. Цих тварин не бачили понад 50 років, та вважали цей вид зниклим.

Про це пише Business Insider.

Аналіз ДНК підтвердив, що це дійсно цей унікальний вид, який живе в ізоляції на далеких хребтах острова. Дослідники під час експедиції зробили понад сотню знімків цих тварин.

Зазначається, що у 2005 та 2012 році дослідникам вдавалося сфотографувати собак, однак ніхто не був упевнений, що це саме нагірний собака. Проте зібрані біологічні дані підтвердили, що цей вид існує і досі.

Усі особини, що зустрілися вченим, мають здоровий вигляд. Їхнє забарвлення хутра має кілька різновидів від золотистого до чорного, а хвости завжди підняті гачком доверху.

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Як повідомляв раніше інформаційний портал "Знай.ua", на півночі Австралії знайшли ссавця, схожого на давно зниклого тасманійського тигра. Зараз вчені планують відправитися на пошуки цих рідкісних тварин.