Для істотного й стабільного зростання економіки України необхідно кожного року залучати майже 10 мільярдів доларів іноземних інвестицій.

Про це повідомила глава офісу Національної інвестиційної ради, яка є консультативно-дорадчим органом при президентові, Юлія Ковалів під час під час форуму "Чому прямі іноземні інвестиції важливі". Вона зазначила, що вітчизняна економіка змогла стабілізуватись після падіння. Але Україна, за її словами, значно поступається за показником сусіднім країнам.

"Основними драйверами, які дозволять нам швидко надолужити відставання, є іноземні інвестиції та експорт. Для істотного зростання української економіки необхідно отримувати в середньому 7-10 мільярдів доларів прямих іноземних інвестицій щорічно", - наголосила Ковалів.

Вона пояснила, що інвестори запускають цілий ланцюг економічних відносин. Це в результаті й стане підґрунтям для зростання економіки.

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, міністр соціальної політики Андрій Рева наголосив, що на підвищення пенсій, яке має відбутися в жовтні, потрібно додатково знайти майже 12 мільярдів гривень для поповнення бюджету Пенсійного фонду.

Популярні новини зараз
Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."
Показати ще