У Комітеті Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони назвали фінансові втрати, які понесла Україна через пожежі на військових складах у Балаклії Харківської області.

Про це повідомив голова комітету Сергій Пашинський в ефірі "5 каналу". Він зазначив, що на складах зберігалися десятки тисяч боєприпасів, частина з них вже була небоєспроможною. Збитки, за його словами, складають, відповідно до підрахунків, близько мільярда доларів.

Пашинський вважає, що такі втрати неприпустимі для такої небагатої країни, як Україна. Голова комітету додав, що країна успадкувала від СРСР мільйони тонн боєприпасів, а деякі вже стали непридатними.

"Треба чітко виділити, ті, що нам потрібні, зберігати в спеціальних бетонних сховищах з системами пожежогасіння. А для тих, що не потрібні - повинна бути спеціальна програма для їх подальшого знищення", - підсумував Пашинський.

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, українським ракетобудівним підприємствам вдалося відмовитися від російських комплектуючих. Їх використовували при складанні ракет-носіїв "Циклон-4М".

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще