Пасажирський літак Boeing-777 компанії Malaysia Airlines над Донбасом збили випадково.

Таку думку висловив російський журналіст Олексій Венедиктов в ефірі радіо "Ехо Москви".

"Я думаю, виходячи з того, що опубліковано, що сепаратисти запросили для прикриття - якщо подивитися, за кілька днів до цього українська авіація "прасувала", відповідно, позиції сепаратистів - вони запросили, - і, напевно, якби була головною сепаратистів, ти б зробила те ж саме, - запросили у російської сторони "Бук". Російська сторона надала "Бук" з екіпажем. І "Бук" збив цивільний Boeing. З моєї точки зору, випадково", - заявив він.

Для більшої переконливості, Венедиктов вирішив пригадати, що Україна не змогла довести провину Росії в суді.

"До речі, Гаазький арбітражний суд, який розглядав спочатку це питання на вимогу України, у першому своєму рішенні сказав українським товаришам, - якщо ви хочете довести, що Росія порушила конвенцію про фінансування тероризму (а поставка "Бука" - це фінансування тероризму, тому що це терористичний акт - збити цивільний літак), ви маєте довести умисел, що ви збиралися не "Бук" забирати, а саме цивільний літак збивати, і ви цього не довели", - пояснив журналіст.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру
Показати ще

На завершення "експерт" виправдав дії терористів тим, що у них просто не було мотиву збивати пасажирський Boeing.

"Ось умисел на звивання цивільного літака - по-перше, я не бачу, навіщо, якщо чесно, тобто, мав бути мотив - але технічна можливість була. Це не остаточне рішення, абсолютно вірно, тому що Україна зараз доводитиме умисел. Просто позиція така: ви умисел доведіть, тоді це може бути застосовано. А якщо ви не доведете умисел, тоді це не може бути застосовано", - підсумував Венедиктов.

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", у справі про катастрофу МН17 раптово сплив український "Бук".