Про проведення нового конкурсу на посаду аудитора НАБУ від парламенту оголосив Комітет Верховної Ради з питань запобігання та протидії корупції. Рішення щодо конкурсу прийняли на засіданні профільного комітету.

Голова антикорупційного комітету Єгор Соболєв зазначив, що заявки для участі в новому конкурсі прийматимуться до 3 травня.

"Вимоги виписані в законі... Рішення оприлюднити на сайті комітету, в "Голосі України" і, як зазвичай, повідомити закордонні представництва держав, які надають технічну допомогу Україні у сфері протидії корупції", - сказав він.

За словами Соболєва, в конкурсі можуть брати участь "громадяни усіх держав, які мають досвід роботи в міжнародних закордонних судах, прокуратурі або органах обвинувачення і слідства".

Крім того, очільник антикорупційного комітету зазначив, що, наскільки йому відомо, уряд планує після Великодня ухвалювати рішення щодо призначення свого представника до складу комісії з аудиту НАБУ.

Верховна Рада ніяк не може призначити свого представника до складу комісії зовнішнього контролю з проведення незалежної оцінки (аудиту) ефективності діяльності Національного антикорупційного бюро України.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Планували це зробити ще 23 лютого, однак депутати не дійшли згоди щодо кандидатури на цю посаду.

Наступного разу, 21 березня, Рада знову не змогла призначити аудитора НАБУ від парламенту. Жодна з кандидатур не набрала необхідної кількості голосів депутатів для затвердження на цій посаді.

Після цього профільний антикорупційний комітет ВР заявив про намір оголосити новий конкурсний відбір кандидатур на посаду представника парламенту до складу комісії з аудиту діяльності НАБУ.

Як повідомляв сайт Знай.ua, Луценко звинуватив НАБУ в недієздатності. Генеральний прокурор України переконаний, що конфлікт між його відомством та Національним антикорупційним бюро розгорівся через недостатню кількість співробітників в останньому.